Rumah Kita

Verpleeghuis Rumah Kita is speciaal opgezet voor Indische en Molukse ouderen. Het bijzondere karakter van dit huis blijkt uit alles. Het eten, de feestdagen, de toko, de jaarlijkse Pasar Rumah Kita. Maar ook de taal, de gewoontes, de aankleding… Rumah Kita staat vlak bij het centrum van Wageningen. 166 Indische en Molukse ouderen uit heel Nederland vinden er een prettig thuis.

In Rumah Kita kunt u terecht voor verpleeghuiszorg. Wij zijn er voor oudere mensen met dementie en/of complexe lichamelijke klachten met een Indische of Molukse achtergrond. Als u thuis woont, kunnen wij ook veel voor u betekenen. Uw situatie, mogelijkheden en gewoonten zijn bepalend voor de zorg. Welke zorg u ook ontvangt, wij sluiten aan bij wie u bent. Want bij ons kan iedereen zichzelf zijn. Wij staan voor een leven met kleur.

Wonen en leven

U heeft – alleen of met uw partner – een mooi, ruim appartement. Mensen met dementie en/of ernstige lichamelijke klachten kunnen in Rumah Kita komen wonen. Dan deelt u met vijf anderen een woning waarin u samen leeft, kookt en eet.

In het sfeervolle restaurant van Rumah Kita kunt u dagelijks gezamenlijk eten. Er staat dan een verse, zelfbereide Indische maaltijd op tafel. Maar bewoners kunnen ook gewoon van de Hollandse kost genieten. Familieleden en ouderen uit de buurt zijn van harte welkom. Voor uw dagelijkse boodschappen en Indische levensmiddelen bezoekt u onze eigen toko.

Activiteiten en diensten

U kunt aan allerlei activiteiten meedoen. Zoals creatieve workshops, kerkelijke activiteiten, culturele avonden en spelletjes. Ook hebben we een divers aanbod aan diensten. Tegen een kleine vergoeding kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van de wasservice, kapsalon, schoonheidsspecialist en pitjit.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Rumah Kita? Download hier de brochure of bekijk het filmpje onderaan deze pagina. Wilt u graag zelf zien wat Rumah Kita voor uw kan betekenen? Klik dan hier voor een rondleiding en informatie over uw eventuele aanmelding.

Foto: Verpleeghuis Rumah Kita