Zorgclown

Een grote rode neus en kleren in alle kleuren van de regenboog. Onze Zorgclown draagt letterlijk bij aan een leven met kleur. Met humor, onbevangenheid en zachte aandacht breekt ze het ijs. Ook bij mensen die door zware dementie in zichzelf gekeerd zijn. De  Zorgclown zorgt voor een moment van ontspanning en een spontane glimlach.

Verzorgende Marjolein Vermeij volgde een intensieve opleiding tot Zorgclown. Regelmatig wisselt ze van rol en trekt ze haar clownskleren aan. Ze schuift bij bewoners aan en reageert open en respectvol op wat ze ziet en hoort. Op basis van kleine signalen gaat ze het contact aan. Mensen bepalen zelf wat er gebeurt en waar het over gaat. Soms is praten niet nodig: aanwezig zijn is al genoeg.

Speels en ontroerend
Goocheltrucjes? Nee, daar komt de Zorgclown niet voor. Maar tijdens haar bezoek kan er van alles gebeuren. Samen muziek maken of luisteren, clownsspel, een kleine improvisatie… De Zorgclown sluit onbevangen aan bij de belevingswereld van ouderen. Na afloop blijft de positieve sfeer vaak lang hangen. Mensen knappen op van het speelse en vaak ontroerende moment. Een lach geeft het leven kleur!

Bekijk hier het filmpje dat Omroep Gelderland binnen Zinzia maakte.

Zorgclown als cadeautje
Onze Zorgclown is ook in te huren. Dit kan bijvoorbeeld een leuk cadeautje zijn wanneer een van onze bewoners jarig is of gewoon, omdat het leuk is. Wilt u Marjolein inhuren? Vul dan het formulier in dat u vindt bij een van de mooi versierde brievenbussen van de Zorgclown. Deze zijn te vinden op al onze locaties.

Meer informatie
Wilt u meer weten over onze Zorgclown? Dan kunt u het beste bij Marjolein zelf zijn. U vindt haar in Oranje Nassau’s Oord op het Emmaplein.

Is ze niet aanwezig? Stuur dan een mail naar m.vermeij@zinzia.nl.

Hier leest u onze folder Zorgclown.